perjantai 17. toukokuuta 2013

SusuPetal ja rahapuu

Torstai-iltana minulla oli kunnia ja ilo tavata Vlatavan terassilla itsensä SusuPetal.  Miellyttävää keskustelua bloggaamisesta ja muista aiheista laidasta laitaan, Helsingissä kesä teki tuloaan, Suomi voitti jääkiekossa ja muutenkin elämä tuntui mukavalta.

Perjantaina samassa paikassa sain vanhalta ystävältä rahapuunoksan, joka oli varastettu rahapuusta, joka oli kasvatettu äitini rahapuusta ja vaimo sittemmin kasteli kuoliaaksi ja jonka oksan äitini oli ottanut isoäitini rahapuusta, joka mahdollisesti on tehnyt evakkomatkan Uudeltakirkolta, Karjalan kannakselta Turkuun. Evakkomatkasta ei toki ole aivan varmaa tietoa, vain lapsen epävarmaa muistitietoa, mutta puu oli 60-luvun alkuvuosina pikkupojan kokoinen, joten varmaankin se on aloittanut kasvamisen jo viimeistään 40-luvulla.

3 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

No, siinä se rahapuu nyt on, turvallisesti kotona! Pitkän matkan on tehnyt, mutta näyttää hyvinvoivalta!

Oli kiva tavata vihdoin, aika monta vuotta kului ennen kuin livetapaaminen toteutui!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt täytyy kyllä minun jotain tähän kirjoittaa kun mainitsit tuon Uusikirkon. Anoppini on nimittäin sieltä kotoisin.Elikkä Ollinmäki(köhän) nimiseltä kylältä. Näinköhän tunsivat toisensa? maailma on pieni ja varsinkin Suomi!

Ink Narrative kirjoitti...

Susu: Hyvin hän selvisi ruumassa. Vähän pelkäsin kylmettymistä, mutta näyttää olevan ihan hyvissä voimissa. Vaimo tosin heti eilen aamulla kävi tarkistamassa, että lasissa on vettä riittävästi :)

Mukava oli tavata! Otetaan joskus uusiksi.

laiskuri: Saattoivat hyvin tunteakin, vaikka Uudellakirkolla tiettävästi asui yli 10.000 ihmistä. Minun äitini ja hänen perheensä olivat kotoisin Mäkienmäki -nimisestä kylästä, Mäkkiinmäki karjalaisittain.