maanantai 8. lokakuuta 2012

Melkein sata kilsaaAamukävelyn jälkeen olen Sports Trackerin mukaan kävellyt kahden viikon aikana 98,7 kilometriä ja kunhan iltapäivällä tallustelen kaupunkiin, tulee 100 kilometriä varmasti täyteen. Keskimäärin päivässä matkaa on kertynyt siten n. 7 kilometriä. Siihen nähden, että aloitin vuorotteluvapaan  tilanteessa jossa satunnaisesti kävelin 2 kilometrin työmatkani, olen aika paljon lisännyt liikuntaa.

Uskoisin Sports Trackerin kilometrimäärän olevan melko oikea. Kartalta mitaten lukemat näyttävät oikealta. Ohjelman näyttämiin muihin tietoihin lienee pakko suhtautua epäluuloisesti. Se esimerkiksi väittää, että tänä aamuna huippunopeuteni olisi ollut 32,5 km/h. En tiedä miten nopeasti ihmiset pystyvät kävelemään, mutta tuo on käsittääkseni jo aika kovaa juoksuvauhtia. Huippumaratoonarit juoksevat 42 kilometriä reiluun kahteen tuntiin eli nopeus on keskimäärin 20 km/h ja juoksijoita nähdessäni he ovat loppumatkastakin menneet niin kovaa, etten itse pysyisi juoksemalla perässä.

Viime aikoina olen noin kilometrin kävelyn jälkeen ajoittain tavoittanut miellyttävän olotilan, jossa jalat ja kroppa tekevät melkein itsenäisesti töitään eteenpäinmenon hyväksi ja mielessä ei ole kuin etenemisen tunne, kaupungin äänet ja syksyinen maisema. Ilmeisesti riippuvuuteni liikunnan liikkeelle laittamista dopamiineista on hyvällä alulla.

Kuva on otettu kännykällä Erkkolan sillalta tänä aamuna.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Hyvät kävelymäärät sulla! Noita nopeuspiikkejä aina välillä näkyy, oon ajatellut niitten tulevan siitä että gps välillä luulee paikan olevan eri kohdas kuin se oikeesti on ja sitten sen taas löydyttyä laskee tuollaisen kovan nopeuden siihen ajantasalle päästäkseen.

Ja emailissa Sports Tracker asiaa. :-)