keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Sonera-episodi jatkuu

Tarvittava liittymäsopimus saatiin siis eilen lopulta aikaiseksi Soneran järjestelmään ja jo iltapäivällä puhelimeen tulivat asiaankuuluvat tekstarit yhteyden avaamisesta. Mutta kotona nettiyhteys ei vain auennut, vaikka kokeilin kahdella eri tietokoneella ja varmistelin johtojen paikallaanolon.

Niinpä tottuneesti naputtelin kännäriini tutun Soneran apuyhtiön tarjoaman teknisen tuen numeron, jossa tosin ei tiedetä mitään liittymistä tai niiden tekniikasta ja josta kahden euron minuuttitaksalla sain numeron automaattiseen puheentunnistukseen perustuvaan puhelinvastaajaan eli Soneran Vianrajausautomaattiin. Siihen soitettuani automaattinen puhelinvastaaja teki kysymyksiä monenlaisista asioista ja yritti ymmärtää, mitä minä puolestani vastasin. Lopulta vastaaja kertoi automaattisesti testaavansa yhteyden ja testin tehtyään totesi, että yhteydessä on häiriö. Minkä kyllä itse tiesin jo ennestään. Sen jälkeen Vastaaja kysyi halusinko sen korjattavaksi. Aika painokkaan myöntävän vastauksen jälkeen hän kertoi laittavansa ilmoitukseni eteenpäin, mutta varoitteli asentajan käynnin saattavan maksaa sata euroa. Hetken kuluttua puhelimeen singahti Soneran tekstiviesti, joka kertoi, että soittopyyntöni on otettu vastaan.

Yllätyksekseni jo muutaman tunnin päästä, vähän ennen kahdeksaa illalla, Soneralta soitettiin ja tällä kertaa soittaja oli ihan elävä ihminen. Taas tutkittiin johtoja, tietokonetta ja kytkentöjä, mutta aika pian soittoja vakuuttui siitä, että vika ei ole tietokoneessani eikä asunnon kytkennöissä, joten hän ilmoitti lähettävänsä asentajan talon jakamoon. Varovasti hän jopa arveli, etten joudu asentajan kustannuksia maksamaan "tässä tapauksessa".

Asentajasta ei ole mitään kuulunut. Mutta ehkä hän ei mitään ilmoitakaan, vaan netti pelaa kun illalla menen kotiin?


---------

3 kommenttia:

ATToivanen kirjoitti...

Niin tuttua, niin tuttua, ... Pari vuotta sitten halusin taloomme toisen laajakaistaliittymän ja pyysin sitä tilatessa laittamaan asennuksen ohjeeksi erityismerkinnän, että taloon tulee jo yksi laajakaistaliittymä mutta halutaan toinen erillinen. Olin tarkastanut, että piuhoja tolpasta tulee tarpeeksi... Onneksi otin samalla rinnalle mokkulan. Meni viikko sovitusta asennusajasta ja soitin mikä mättää: asennus oli lopetettu sovittuna päivänä siihen, kun oli huomattu että taloon tulee jo yksi laajakaistaliittymä. Lukutaitoa ei ollut asentajilla niin paljoa, että olis lukeneet kohdan lisätietoja. No, mokkula on rajoitettu 1M mutta se on koko ajan toiminut 7.2M, että ihan kiva korvaus... 8)

Celia kirjoitti...

Pidän peukkuja, että toimii. :)

Kari kirjoitti...

ATToivanen: Kuulostaa kovin tutulta, sillä erolla, ettei minulla laajakaista lainkaan toimi.

Celia: Ei auttanut peukkusi :( Kiitti kuitenkin tuesta!