sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Adam et Eve

Pikkupoikana kuuntelin kotona Asa-radion yhdistetystä levysoittimesta Caterina Valenten laulua Adam et Eve tietämättä, että kyseessä on ranskaksi käännetty versio Paul Ankan kappaleesta "Adam and Eve". En edes yhdistänyt sitä Pirkko Mannolan levyttämään "Kuinka rakkaus alkoi". Paul Anka levytti alkuperäisen vuonna 1960, joten Caterina lienee laulanut omansa niihin aikoihin.

Videolla on lapsuudessa kuuntelemani, parikymmentä vuotta perintösinglepinossa levännyt Caterina Valenten tulkinta. Levy on vuosien varrella päässyt vähän huonoon kuntoon, mutta kyllä tästä vielä biisin tunnistaa.

Näköjään videon otsikkoon on Adamin nimeen tullut pianovirhe. Korjaan sen joskus myöhemmin.

Muita sunnuntaiklassikoita on täällä.

9 kommenttia:

Viides rooli kirjoitti...

Ihana! Tässä on mainiota menoa ja meininkiä. Outoa on se, että vaikka laulukielenä on ranska, minulle tuli mielikuvia italialaisesta elämänmenosta. Ehkä se johtuu videoon valitsemastasi kuvastosta, sillä Caterinasta tulee mieleeni Sophia Loren. Levyn rahina ei haitannut, päinvastoin. Se lisäsi hyvällä tavalla menneen maailman tunnelmaa.

Tuima kirjoitti...

Enpäs tiennytkään, että tämä levytetty ranskaksi. Melkeinpä hurjempi meno kuin Ankalla konsaan :).

SusuPetal kirjoitti...

Ihana! Caterina Valente kuuluu minunkin lapsuuteni, vanhempani fanittivat häntä.

Yaelian kirjoitti...

En tiennytkään tästä ranskankielisesta Ankan laulun versiosta. Pidän kyllä enemmän Ankan laulalamana,englanninkielisenä versiona,vaikkei tämäkään ole paha.

lepis kirjoitti...

Tätä piristävää laulelmaa en ole kuullut aikoihin. Kiitos!

timbut kirjoitti...

Valutaan tänne Yläviidenneksen kuopan reunalta. Hurja kontrasti soundeissa. Huh-huh onpa pirteää menoa. Kyllä meidän korviin parhaalta kuulostaa Ankan versiot. Hyvin kelpaa vaikka sitten miltä vuosikymmeneltä.

Kari kirjoitti...

Kiitoksia! Vähän pelkäsin löytääkö tämä biisi minkäänlaista vastakaikua. Kuitenkin itselleni tähdellinen muisto.

Tommi kirjoitti...

Minulla ei ollut tästä minkäänlaista käsitystä etukäteen. Kaikki propsit sille, että tämä muistuttaa minua hienoista ranskalaisista elokuvista, joissa ollaan vapaita, vaikka ei ollakaan.

Kari kirjoitti...

Aika reipas elokuviin, mutta on tässä sitä henkeä, mitä 50- 60-luvun ranskalaisessa elokuvassa :)