sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Far Far Away

SusuPetalin pitäessä pitkäksi venynyttä taukoaan lueskelin hänen ensimmäistä runokirjaansa Taikkarin mäellä, jonka tunnelmissa sunnuntaiklassikoksi passaa Slade. Holdenin ja Lean tekemä, vuodelta 1974 olevalta LP:ltä "Slade in Flame" poimittu "Far Far Away" ei heti julkaisunsa jälkeen noussut kuin brittilistan kakkoseksi, mutta vuosien myötä se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä bändin suosituimmista kappaleista.

Muita sunnuntain nostalgioitsijoita löytyy täältä.10 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Tuo ihana raspaava ääni tehoaa yhä. Kiitos.

Viides rooli kirjoitti...

Minä pidin Sladesta niin kovasti, että liityin bändin fan clubiin. Sitä postissa tullutta valokuvaa säilytettiin pitkään ja katsottiin hartaasti. :) Sladen soundi puree vieläkin.

uuvana kirjoitti...

Miulle Slade on niitä bädejä joiden biisejä tunnen paremmin cover-versioina kuin originaaleina (en silti väitä että se on yhtään hyvä asia, kunhan vain noin on päässyt jotenkin käymään). Nyt tätä kuunnellessa veikkaisin että parempi olisi jos olisi ne originaalit päällimmäisenä mielessä.

Yaelian kirjoitti...

Tämä on kyllä mulle niin paljon klassikko kuin vaan voi olla!
Hieno banneri muuten...

Halo Efekti kirjoitti...

Tosiaan, jos varhaisnuoruuden vuosilta pitäisi valita vain yksi klassikko niin Slade olisi kyllä varteenotattava haastaja ja tämä piisi varsinkin. puree kuin metrinen halko vieläkin, jäänyt senverran luihin ja ytimiin. :)

Timo kirjoitti...

Mulla on ollut eniten kuuntelussa Nobody's fool -levy, en edes muista onko muita ollutkaan. Taas yks persoonallinen ääni, jonka tuntee välittömästi muitten joukosta. Mukava zipale.

Tuima kirjoitti...

Sladea on kuunneltu ja veivattu aika paljon ja se kuuluu niihin nuoruuden bändeihin, joiden joitakin kappaleita yhä silloin tällöin kuuntelen. Noddy Holderin ääni raspaa hyvin ja tämä kappale miellyttää nostalgiallaan.

lepis kirjoitti...

Olet sinä kyllä suloinen, kun pidit Susupetalin tauon aikan mielissäsi!

Slade oli minunkin suosikkini niinä aikoina kun piti valita Sweetin ja Sladen välillä ;)

Tommi kirjoitti...

Vastustamaton karvoineen kaikkineen :) KOmea klassikko. Kiitos.

Kari kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommenteista!