lauantai 23. tammikuuta 2010

I Will Survive

Muistelen, että Gloria Gaynorin biisi tuntui tanssilavalla joratessa aikanaan melkein kymmenen minuuttia pitkältä. Mutta niinhän biisin kertoma surkea rakkaustarina voi tuntua paljon pidemmältä kuin se tosiasiassa on.

Lisää sunnuntaiklassikoita on täällä.

15 kommenttia:

Halo Aiko Efekti kirjoitti...

"I Will Survive" (1979) on jäänyt ikuisesti mieleen ;) Siinä on tosiaan piisi jonka lyriikkojen innoittamana on kerätty sisua ja pokkaa, joka onkin sitten mukavasti kantanut ihan vanhoille päiville asti ;D

Tuima kirjoitti...

Olen muuten nähnyt Glorian livenä, olin konsertissa kauan kauan sitten, jotten Gaynorista olen kyllä kovasti nuorena pitänyt. Hyvinhän hänen vanhat hittinsä edelleen kulkevat ja tämä on discoklassikko jos mikä.

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Joo, ihana diskoklassikko:)

Kimmeli kirjoitti...

Jo vain! Tätä sitä aikoinaan rytkytetty menemään valojen välkkyessä ja huimissa fiiliksissä. Vieläkin tekisi mieli ;)

timbut kirjoitti...

Gloria upeaääninen ja tuttuhan tämä discojumputus, klassikko on. Ehkä aavikolla siirryttiin discokauden beatin ohi lähes huomaamati? Onnistuneessa lyriikassa ajankohtaista sanomaa.

I will survive
as long as i know how to love
I know I will stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
and I'll survive
I will survive

SusuPetal kirjoitti...

Ooh, tämä on vahvojen naisten laulu! Ikimuistoinen aikojen takaa.

Tommi kirjoitti...

Klassikko toki, mutta olenko minä ainoa, jota tämä naurattaa. Aika on tehnyt sen, että pilkata ei tarvitse, koska he tekevät sen itse. Tämä ei siis ole Glorian vika. Sinkku löytyy pölyisenä hyllystä. Jos tämä soi radiossa, vaihdan taajuutta.

Viides rooli kirjoitti...

Komppaan Halo Efektiä: tästä biisistä on ammennettu roppakaupalla sisua. Toki se kuuluu menneisyyteen, mutta laulun sanoma ei pölyty koskaan. :)

Hirlii kirjoitti...

JESH ! Tämä biisi on tuttu niin monesta kuviosta, myös valkokankaalla yhdessä elokuvassa.

Vaiheinen kirjoitti...

Joo. Tää on niitä biisejä, jotka ovat jääneet tuonne muistiin tiukan pysyvästi ja tuskin sieltä ihan ekana pois on lähdössä.

Diskoajan ikiklassikko.

Hannah kirjoitti...

Oli tämä joskus nauhalla. Mutta enemmän kaverien painostuksesta, koska en ikinä tykännyt tuosta lähes kirkuvasta laulusta. Nyt sen voi jo jättää rauhaan.

lepis kirjoitti...

Oh jeees! Onhan tätä veivattu ja väännetty ja edelleen puree. Vuosi oli muuten -78. Piti tarkistaa, koska muistan veivanneeni tätä Halon kanssa samalla parketilla ja seuraavana vuona sitä maailman matkoista johtuen tapahtui todella harvoin ;)

Kyllä sä hieman yllätit tälla biisivalinnalla :)

Timo kirjoitti...

Klassikko sopii kyllä tähän. Monessa leffassa on muuten myös tuo aina sopivassa kohdassa vilahtanut. Esim mainio Kiss kiss bang bang - kaikkiaan oli 88 viittausta IMDb:n soundtrack-listalla. :-)

Taru kirjoitti...

Komea on lauluääni ja biisi kulkee eteenpäin kuin juna.
Radiossa tätä soitetaan kyllä tosi usein(klassikko siis), mutta suomenkielisen version osuessa korviin kanava vaihtuu alta aikayksikön = )

timbut kirjoitti...

Itse asiassa aavikkolaiset ihastuivat Virve Rostin suomenkieliseen versioon Oon voimissain enemmänkin. Hiukka pehmeämpää kuin Glorian ääntely.