maanantai 12. lokakuuta 2009

Lapin kullan puolesta

Ajattelin liittyä Hartwallin ja Heinekenin oluiden boikottiin. Sen verran lähellä Tornio kuitenkin on ja olen Lapin kullan tunturipuron raikkautta joskus enemmänkin maistellut. Tosin Karhu vei jossain vaiheessa sen sijan ykkösoluena. Firman sivuilta löytyvät jatkossa sivuutettavat olutmerkit:

Lapin Kulta
Karjala
Foster's
1836 Classic
1836 Classic Gourmet
URHO
Hartwall Aura
Sininen
Heineken
Newcastle Brown Ale
Krušovice
Buckler alkoholiton olut
Murphy's Irish Stout
Tiger

Noista Buckleria en liene koskaan nauttinut. Urhoa olen joskus maistanut, mutta en päässyt makuun. Suurin menetys on Karjala, joka Karhun puuttuessa on ollut tärkein olutvaihtoehtoni. Jatkossa se on sitten varmaan Olvi. Samoin jonkinlainen menetys on Newcastle Brown Ale, jota satunnaisesti olen nautiskellut, mutta muuten ei Hartwallin tuotteista luopuminen juuri näytä elämääni vaikeuttavan. Onneksi nykyisin juottoloissakin on yleensä useiden valmistajien merkkejä tarjolla.

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Ja onneksi minä juon lonkeroa. Hätätilassa myös Hartwallin lonkeroa.

Kimmeli kirjoitti...

Olvi on se, ku miul maistuu! Ei koskaan lonkeroa eikä siiderii... Olutta menis enemmän ku laki sallii, mut onneksi migreeni toimii hyvänä antabuksena ;)

hpy kirjoitti...

Luin jostain etta Lapin Kulta siirtyy etelaan. Noita siirtymia tapahtuu koko ajan - aina vaan halutaan tehda enemman rahaa maksamalla vahemman. Olutta en tosin juo kovin usein, mutta kylla suomalainen olut silloin talloin maistuisi - jos loytyisi.

Kari kirjoitti...

Susu: Juon minäkin hätätilassa Karjalaa, mutta tuskin muita H:n juomia.

Kimmeli: Minulla on se murhe, ettei ole edes migreeniä esteenä. Onneksi järki vielä yleensä pelaa :)

hpy: Mitä? Eikö Lapin Kultaa myydä Normandiassa?