maanantai 7. syyskuuta 2009

Bloggauspulmia

En muista enää minkä vuoksi aikanaan aloin pitämään blogia Typepad -alustalla. Joka tapauksessa se on ollut erinomainen palvelu yhtä viikon katkoa lukuunottamatta. Sen suurin ongelma on maksullisuus. Pari vuotta sitten maksullisuuteen sisältyi ilmaispalveluja parempia ominaisuuksia, kuten CSS:n vapaa käyttömahdollisuus ja aika tyylikkäät valmispohjat, mutta vähitellen sekin etu on kadonnut.

Tämän kuun lopulla päättyy Typepad palveluni määräaika. Kun vaikkapa tämä Blogger antaa ilman kustannuksia ihan samat mahdollisuudet blogin pitämiseen, olen päättänyt lopettaa Typepadin käyttämisen.

Minulla on palvelussa kaksi blogia, joista käsiteltyjen kuvien Black Suit ei aiheuta ongelmia. Blogi on niin tuore, että aloitan sen jossain muualla uudelleen alusta. Sen sijaan Oulu kuvissa -blogi on ongelma.

Kokeilin siirtää Oulu kuvissa blogin sekä Bloggeriin että Wordpressiin. Blogger ei ottanut sitä lainkaan vastaan. Wordpress kyllä siirsi kaikki päreet ja kuvat uuteen blogiin, mutta kaikki päiväykset hävisivät ja kuvat sijoittuivat omituisesti. Kotisivuilla voisin tietysti aloittaa omalla, MovebleType blogialustalla, mutta sitäkin olen kerran kokeillut eikä lopputulos ollut hyvä. Lisäksi kotisivuilla pitäisi olla mahdollisuus tietokannan käyttämiseen ja se maksaa erikseen.

Kokonaan alusta en enää jaksa aloittaa blogia, jota olen kaksi puoli vuotta säännöllisesti päivittänyt. Luulen tekeväni niin, vaikka se jo ajatuksenakin kirpaisee, että lopetan Oulu kuvissa -blogin pitämisen kokonaan, kokoilen kuvia vain samannimiselle kotisivulleni, ja keskitän bloggaamiseni tähän Muualla -blogiin. Tässä blogissa ryhdyn varmaankin syksyn aikana postaamaan paljon nykyistä enemmän valokuvauksesta.

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

No höh, onpa kiusallinen homma. Minne se wordpress hävitti päiväykset? Oliko kaikissa pohjavaihtoehdoissa sama juttu?

Kyllähän se kirpaisee, jos luovut Oulu kuvissa-blogista, mutta onneksi ne kuvat löytää sitten täältä.

Kari kirjoitti...

Kaikissa pohjissa, mitä kokeilin,
Wordpress laittoi päiväyksen joka päreessä samaksi, joka oli joku päivä 1970-luvulla.

Enköhän minä samoja kulmia kuvaa jatkossakin :)

lepis kirjoitti...

Mukava kuulla että homma jatkuu täällä Muualla!

Kari kirjoitti...

Juu, täällä jatkuu :)