lauantai 4. heinäkuuta 2009

Pikainen analyysi Tampereesta

Terveydenhoito on puolivälissä. Sen lomassa olen saanut tilaisuuden parina päivänä tutustua Tampereeseen. Pakko myöntää että kaupunki viehättää minua kovasti.

Kesäkaupunkina Tampere jää ehkä jälkeen Turusta, jossa viime vuonna poikkesin. Täällä ei ole merta ja historia on muutaman sata vuotta nuorempaa. Mutta löytyy täältäkin terasseja, iloisia ihmisiä ja olutta sekä jokunen nähtävyys. Ylikankaan kirjan perusteella olen etsinyt Kansalaissodan taistelupaikkoja, mutta ne on merkitty valitettavan huonosti.

Ihmisten ystävällisyys ja avuliaisuus on ollut yllätys. Keskussairaalassa eräs asiakas melkein kysymättä neuvoi, mikä on paras bussiyhteys keskustaan. Puhumattakaan hoitohenkilökunnan ammattitaitoisesta ja inhimillisestä työstä. Etukäteen, oman sukutaustan perusteella, kuvittelin hämäläiset juroiksi ja tylyiksi perussuomalaisiksi, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sellainen käsitys on pakko tunnustaa virheeksi.

Tampereen katuja tallustellessani olen väkisinkin tullut tarkastelleeksi tamperettaria myös miesnäkökulmasta. Voi olla, että aita on aina vihreämpi nurmikon toisella puolella, mutta olen kuitenkin vakuuttunut, että tamperettarella on keskimäärin maan sopusuhtaisin vartalo. Sitä hän kuljettaa hämäläisellä arvokkuudella ja tamperetar osaa myös pukea jalon runkonsa vanhan kutomakaupungin perinnettä kunnioittaen aistikkaasti.

Säät ovat alkuviikon helteiden jälkeen muuttuneet koleammiksi. Kuulemma tilanne paranee ensi viikolla. Jos aihetta, raportoin lisää Tampereesta myöhemmin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ne jurot ja tylyt ovat Hämeenlinnassa! You want to know more, just ask me ;)

Tampere on mukava kaupunki. Asustelin siellä joskus muinoin pari vuotta. Ja täytyypä tunnustaa että tuona aikana en tutustunut yhteenkään Tamperaiseen hyvän päivän toivotuksia kummemmin. Kaikki ystävyyssuhteet tuli solmituksi muihin sinne muuttaneisiin. Olisiko se sittenkin sisäänpäinlämpiävä... ;D Jaa, yksi poikkeus joka vahvistaa säännön.

Toivottavasti hoidot tepsivät.

Kimmeli kirjoitti...

Eikös se ole niin, että millainen ite olet, niin sillai saat kohtelua :) Joten...
Niin, ja Hyvää Hoitoa!

SusuPetal kirjoitti...

Aikanaan Tampereella asuessani tutustuin paljasjalkaisiin ja pidin heistä.

Kari kirjoitti...

lepis: Monesti on niin, että muihin samassa tilanteessa oleviin tutustuu helpommin. Mutta se ei ole alkuasukkaiden vika :)

Kimmeli: Noin minäkin olen sen kuvitellut olevan, mistä sitten johtunee tämä välitön ystävällisyys ;)

Susu: Olet sitten minua parempi tamperelaisten tuntija :)