maanantai 8. kesäkuuta 2009

Kapteeni Corellin mandoliini


Eilisen sunnuntaiklassikon, Bella Ciaon, puitteissa tulin tutkineeksi Italian vastarintaliikettä. Siihen lasketaan kuuluvaksi myös kreikkalaista Kefalonian saarta miehittänyt 12.000 miehen vahvuinen italialainen divisioona. Italian aselevon jälkeen se kieltäytyi luovuttamasta aseitaan saksalaisille ja ryhtyi vastarintaan. Saksalaiset löivät divisioonan ja teloittivat antautuneista 9.000 italialaisesta 6.000.

Kefalonian tragediaan liittyy elokuva "Kapteeni Corellin mandoliini", jonka vuokrasin ja vaimon kanssa eilen katselimme. Elokuva kertoo italialaisten miehitysjoukkojen kapteenin, Antonio Corellin ja kreikkalaisen lääkärintyttären Pelagian rakkaustarinan.

Laitetaan Kefalonian italialaisten vuoksi bonuksena vielä toinen versio Bella Ciao'sta, jonka tässä esittää Modena City Ramblers. Varsin mainio esitys. Videokin on hyvä, mutta siinä on pari järkyttävää kohtausta.

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Oliko leffa hyvä?

Kari kirjoitti...

Olen nähnyt leffan joskus vuosia sitten. Nyt kun tunsin sen taustan, tarina iski paljon paremmin. Hyvä rakkauselokuva joka tapauksessa. Historiasta olisi elokuva saanut kertoa enemmän.

Elegia kirjoitti...

En ole minäkään nähnyt tuota leffaa. Tästä biisistä pidin.

Kari kirjoitti...

Elegia: Leffa kannattaa katsoa, jos siihen tulee tilaisuus.

Tätä esittäjää en ennestään tunne, mutta on heillä komea tulkinta vanhasta biisistä.