sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Sunnuntaiklassikko

Ostin Geordien "Don't be Fooled by The Name" älppärin vuonna 1975 tämän kappaleen vuoksi. Vanha kansanmusiikkibiisi on sinänsä klassikko ja klassikon tästä tekee solisti, Brian Johnson, joka sittemmin siirtyi pian Suomessakin esiintyvän AC/DC:n laulajaksi. Vaikka tämä minusta on edelleenkin parhaita kappaleesta tehtyjä rockversioita, Geordie sinänsä ei taida ihan klassikoksi asti yltää. Tässä siis sunnuntaiklassikkoni.

10 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kappale on tuttuakin tutumpi, mutta esittäjä ei ole. En ole koskaan kuullutkaan tästä bändistä, mutta lauluäänihän on niin tuttu.

Halo Efekti kirjoitti...

Tuttuakin tutumpi, vaikka yleensä muiden bändien vanhempina versioina. Tykkäsin kyllä aikoinaan Geordiestakin.

täsätä piisistä tulee mulle aina mieleen yksi itsemurhaan päätynyt nainen, jonka elämän "teemat" tämä sanoitus ja sävel kuulemma tulkitsi.

Tuima kirjoitti...

Laulaja kulkee kyllä hiukan Animalsien jalanjäljissä, mutta tekee sen hyvin ja lopulta omissa nimissään laulun esittää. Pidän tästä tulkinnasta melkein enemmän kuin Animalsien klassikkotulkinnasta. Kiitos esittelystä, Geordie on minulle aivan tuntematon enkä kuuntele AC/DC:täkään.

Yaelian kirjoitti...

Tuttu klassikkobiisi, mutta esiintyjä on ihan tuntematon.Kaunis biisi.

Anonyymi kirjoitti...

No tämä nyt oli niin käsittämätön versio, että välillä unohdin kuuntelevani 'The House of the Rising Sunia'! Ei huono, mutta lipuu jonnkkin...

SusuPetal kirjoitti...

Hämärästi muistan tuon Geordien. Pitääkin kaivella tuubia.

Vaiheinen kirjoitti...

Okei. Klassikkobiisistä aika ovela versio. Tuo Johnsonin ääni kieltämättä toimii tässä biisissä.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa vaikuttava tulkinta tästä oikein tutusta klassikosta. Tykkäsin.

Elegia kirjoitti...

Juu, kappale on erittäin tuttu ja juuri tämä versio myös (kai, en olekaan enää varma), mutta esittäjää en tiennyt enkä ole ennen kuullut. Nyt selvisi sitten sekin, tämä on kaunis kappale – todellinen klassikko, tykkään!

Kari kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommenteista. Tässä on ollut vähän kiireitä, enkä ole juuri ehtinyt blogeja katsella.