sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Sain viihtyisän bungalowin

Vuosia sitten matkustimme vaimon kanssa Kanarialle. Olimme perillä kolmen aikaan yöllä, korkkasimme Suomesta mukana tuodut oluttölkit ja istuimme bungalowin terassille katselemaan öistä maisemaa. Siinä istuskellessamme aloimme tavoitella tämän laulun sanoja: "Tein vuosia työtä kovin ...". Onneksi naapurit eivät kai häiriintyneet. Laulusta on sen jälkeen muodostunut meille kaikenlaisen matkailun tunnusmelodia. Lisää sunnuntainklassikkoja täällä.


18 kommenttia:

Viides rooli kirjoitti...

Irwinin biiseistä tulee aina hyvälle tuulelle, tästäkin. Toki takaraivossa kolkuttaa tieto miehen kostean elämäntyylin surullisesta päätöksestä, mutta uransa aikana hän levytti monia hauskoja lauluja. Poing Poing Poing on yksi omista suosikeistani.

Yaelian kirjoitti...

Tämä kipale varmaankin sopi kuin nappi sinne teidän lomalle Kanarialle. Olen joskus kuullut tän kipaleen,ihan pirteää Irwiniä.

Viitaten alempaan postaukseesi, hyvä että sait helpottavan vastauksen. Toivottavasti syksylläkin on yhtä hyvä vastaus.

Sooloilija kirjoitti...

Tämä rallatus on yllättävän hyvin kestänyt aikaa. Lauletaankohan karaokepaikoissa?

Irwinin suosiota aina ihmettelin..Ja vieläkin vähän.. Nousisikohan tänä päivänä suosioon nuorten Idolstähtien rinnalle?

Anonyymi kirjoitti...

Tuollapa ei ole tullut käytyä. Mutta tämä oli niin letkeä rempsutus, että eiköhän sitä pidä alkaa matkaa suunnittelemaan Las Palmasiin... Jos kerran Irwinkin viihtyi ;D

Halo Efekti kirjoitti...

Irwinillä oli paljon niin tarttuvia renkutuksia että ne soivat vieläkin päässä.

Palmasissa ei ole tullut käytyä mutta tästä välittyy edelleen sellainen hauska "Keihäsmatkatunnelma" ja näen sieluni silmillä Kalevin turkki päällä reuhottamassa :D

Kari kirjoitti...

Viides rooli: Ainakin tästä tulee hyvälle tuulelle!

Yaelian: Oltiin oikeastaan Puerto Ricossa eikä Palmasissa, mutta sopi tämä kuitenkin.

Kiitti.

Sooloilija: Varmaan tämä ainakin sopisi karaokeen. Iriwinin persoona yhdistettynä Vexi Salmen sanoihin tekivät jutun. Irwin oli aikansa tuote, mutta uskoisin laulujen kestävän.

Halo: Tämähän on tehtykin Keihäsmatkojen kulta-aikaan. Ja taisi Keihänen olla Irwinin tuttu ja isäntä Kanarialla.

Kimmeli kirjoitti...

Minä suosin lasten kanssa kotimaan matkailua, ehkä hiukan "pakon" sanelemana, kun Pelimiehellä on pelireissuja. Just sain varattua Hangosta "bungalowin" ja voitas laulaa: ...aina Hangosta Petsamoon...Irwin on/oli RAUTAA!

Tuima kirjoitti...

Irwinin kappaleita ei ole voinut välttää ja aika moni niistä tekee hyvälle tuulelle eli kuuluvat sarjaan iloisia renkutuksia. Irwinillä on myös täysin tunnistettava ääni, mikä on laulajalle hyvöä ominaisuus.

Minua miellyttää kuitenkin enemmän Matti Johannes Koivun akustisista Irwin-tulkinnoista, niissä näistä, myös tästä, paljastuu uusia puolia.

SusuPetal kirjoitti...

Irwin oli 60-luvun puolivälissä ja lopussa todella tiukka, sen aikaiset levyt ovat klassikkoja. No, onhan tämäkin, vaikka en niin innostu.

Näin Irwinin keikalla vähän ennen kuolemaansa, aika surullista kuultavaa.

Timo kirjoitti...

Ristiriitaiset tunteet tulee itselleni tästä, toisaalta vetävä finnhitsi, toisaalta hiukan rasittava... Mutta klassikko kieltämättä! :-)

Hane kirjoitti...

Klassikko on ! Olkoon sitten vaikka Karaoke sellainen;o) Irwinin lauluissa oli kaikissa tosi hyvät sanat(yleensä Vexin), kestää kuuntelua vieläkin.

Kari kirjoitti...

Kimmeli: Tottakai Irwin on Rautaa!

Tuima: Ei ne ihan pelkkiä renkutuksia ole, vaikka ovatkin aina kansanomaisia. Matti Johannes Koivua olen kuullut ja kieltämättä biisit kuulostavat ihan uusilta.

SusuPetal: Tämä on aika lähellä perusiskelmää. Otin sen tuon henkilökohtaisen kytkennän vuoksi.

Tuttu ravintolanpitäjä kunnioitti Irwiniä viimeisillään siitä, että vaikka hän eli melkein pelkällä kaljalla, mies kuitenkin hoiti keikkansa.

Timo: Finnhitsihän tämä on, mutta varmasti klassikko.

Hane: Vexihän teki sanat aina juuri Irwinin olemukseen sopiviksi. Hienoa suomen kielen käyttöä ne osoittavat.

Anonyymi kirjoitti...

Sen Irwin -elämänkertaelokuvanhan (jossa Suosalo esitti Irwiniä) mukaan tämä Las Palmas oli eräänlainen Irwinin burnout-loma ja käännekohtakin sitten, koska sieltä löytyi vaimo.

Pidän enemmän niistä vanhimmista Irwineistä, tämä on sitten jo sitä perusfinnhitsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Nojuu, kertoohan tämä suomalaisuudesta erään puolen.

Irwin on kyllä aika hyvä tuonti tänne klassikoihin, vaikken itse faneihin kuulukaan.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Kiva rallihan se tämä. Tosin näitä ei meikäläisen levyhyllyistä löydy, mutta suomalaisuuden vinkkelistä katsottuna oman aikansa kuvaaja.

Kari kirjoitti...

HannaH: Se elokuva oli kai aika uskollinen Irwinin elämänkerralle, joten varmaan piti paikkansa.

hirlii: Ei kaikki voi Irwin -faneja, mutta kyllä hän merkittävä artisti kotimaisessa musiikissa.

Vaiheinen: Meillä on Irwinin kokoelma, jota peräti soitetaan aika usein :)

Elegia kirjoitti...

En voinut sietää Irwiniä pentuna. Vanhemmat tuppasivat kuuntelemaan sitä usein (joskus lauloivatkin, argh). Näin iän myötä olen havainnut, ettei tämä olekaan niin vastenmielistä. Rentunruususta jopa pidän :D

Kari kirjoitti...

Elegia: Minustakin Rentunsuuru on ihan hyvä ;)