sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Päivä elämästä

Realistisen optimistin blogista nappasin ajatuksen osallistua Suomalaisen kirjallisuuden seuran ja Kalevalaisten naisten liiton haasteeseen kirjoittaa päiväkirja huomisesta. Reissaan huomenna Hesaan työmatkalle ja palaan illalla kotiin. Ehkä siinä on jollekulle tutkijalle joskus tulevaisuudessa mielenkiintoinen analysoitava päivä.

Haaste on seuraavanlainen:

"Tarkoituksena on saada talteen Sinun omia merkintöjäsi helmikuun 2. päivältä ja siten tietoa siitä, miltä suomalaisten elämä näyttää nyt. Voit pitää päiväkirjaa 2.2.2009 ja merkitä vapaasti muistiin päivän tapahtumia, havaintoja ja ajatuksia."

Blogini ovat Typepadissä, josta ne katoavat kun joskus lopetan vuosimaksuni. Bloggerista häviää tämä blogi, kun järjestelmää riittävästi uudistetaan. Varmasti joskus tulee HTML X, jota tukevat selaimet eivät enää pysty nykyisiä blogijuttuja lukemaan. Joka tapauksessa näinä sähköisinä aikoina ei Karin elämästä paljon jää tulevaisuuden kansantieteilijöille tongittavaa.

Haasteeseen kirjotetut päiväkirjat säilötään Kansanrunousarkistoon, mikä toki on aika erikoinen paikka minun teksteilleni. Joka tapauksessa siellä yhden päivän kokemukseni varmaan säilyvät pitempään kuin muut roiskeet, joita minusta jäljelle jää. Olettaakseni enemmästä ei taida väliäkään. Jos ilkeän, postaan päiväkirjani tähän blogiinkin.

4 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

No ilkeä vaan! Multa on tuollainen haaste mennyt kokonaan ohi.

Kari kirjoitti...

Saatana iljetä tai sitten en. Ehkä teen kaksi versiota, toisen ikuistettavaksi ja toisen tänne ;)

Myllyniemi KYLVÄJÄSTÄ kirjoitti...

Hips, Kari, huomasin jutun vasta nyt. Onneksi. On ollut sellainen päivä, että julkisuuskuvani kannalta parempi kai, etten osallistunut.

Kari kirjoitti...

Kirsi: Tuohon ehtii osallistua tämän kuun loppuun saakka. Silloin maanantaiset, julkisuuskuvan kannalta arveluttavat seikat on jo unohdettu ;)