keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Painajainen


Poikkesin tänään otattamassa koepaloja eturauhasesta. Ikävä toimenpide muuten. Joka tapauksessa lääkäri kertoi, että verikokeiden tulokset, joiden vuoksi tähystykseen jouduin, voivat mahdollisesti viitata myös syöpään ja että minulle kerrotaan tulokset kolmen viikon kuluttua kirjeellä. Näissä tunnelmissa leikin tänään Xaralla tällaisen kuvan. Tässä tuskin on edes kyökkipsykologeilla paljon tulkitsemista.

12 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

No voi pee, kolme viikkoa on pitkä aika odotella :( Pitelen täällä peukkuja, että kyseessä on jotain ihan muuta, vaikka väärä hälytys.

Kieltämättä kohtalaisen synkkä kuva rikkoutuneen ristin kera.

SusuPetal kirjoitti...

Äh, tulokset kirjeitse -niin kliinistä.

Pidetään peukkuja. Kolme viikkoa on helkkarin pitkä aika odottaa.

Tuima kirjoitti...

Jos jotain löytyisi, niin eikö olisi loogisempaa, että soitetaan ja nopeasti? Ystävälleni oli joku (toisenlaisen kokeen jälkeen) sanonut, että sitä parempi mitä kauemmin testien tuloksen saaminen viipyy, silloin ei ole todennäköisesti mitään pelättävää tulostakaan. En tiedä miten tässä on. Jaksamista ja voimia odottamiseen ja peukut pystyyn!

Celia kirjoitti...

Toisaalta kurja juttu, toisaalta hyvä, kun tutkitaan.

Miehillä saattaa PSA-arvot olla koholla ja tämä taas huolestuttaa pahanpäiväisesti potilasta ja hänen läheisiään.

Pidän peukkuja, ettei sinullakaan olisi sen vakavampaa.

Kari kirjoitti...

Elegia: Käsitinhän Minä etukäteen tähystyksen syyn, mutta kuvittelin, että eilen saan lopullisen tuomion. Vielä kolme viikkoa lisää on pitkä aika.

SusuPetal: Minustakin kirjeitse ilmoittaminen on kummallista.

Tuima: No eikö yhtä hyvin vapauttava tieto olisi hyvä saada ajoissa. Tosin noin minäkin olen kuullut, että tulokset soitetaan heti, jos niissä on jotain huolestuttavaa. Eilinen lääkäri ei kyllä sellaisesta puhunut.

Celia: Parempi tietty, että asia tutkitaan. Nuo "ikään nähden korkeat PSV-arvot" minullakin olivat jutun taustalla. Ja se että ne kohosivat uusintakokeessa.

Sooloilija kirjoitti...

Peukkuja pidän minäkin täältä. Hyvä kun olet niin suora, että kerrot asiasta täällä.
Kolme viikkoa on pitkä aika odotella, mutta siinä ei muu auta kuin odotella, kirjettä.

Vaihteleekohan käytäntö näissä ilmoitusasioissa? Olen kuullut, että jollekin on syövästä ilmoitettu myös puhelimitse..

Itsekin olen tällä viikolla oysiin menossa, magneettikuvaukseen.. Sekin on paniikkia aiheuttava, mutta ei kipua..

Elegia kirjoitti...

Hmm, minulle tuli muuten mieleeni että minunkin lekuri (kynis) ilmoittaa aina, että saan papatuloksen kirjeellä.

Minulla oli kuitenkin siinä erään kerran häikkää, minkä takia piti mennä jatkotutkimuksiin. Silloin lääkäri soitti minulle sen sijaan, että olisi pistänyt tulokset postilla.

Voisikohan tässäkin olla sellaisesta kyse?

katriina kirjoitti...

Kääk, sitä alkaa itse kuvitella aina heti pahinta, ja eikö vaan ole mustaa ristiä ja mörköjä tullut kuvaankin.
Voi olla että ei ja voi olla että on, ja silloin olet luultavasti ajoissa liikkeellä.

Ota vastaan kaikki, mitä tulee, sellaisenaan, seikkailuna. Ilman arvovalintoja.

Kimmeli kirjoitti...

Minulla se oli viime kevään sillai, etten todellakaan joutunut oottamaan diagnoosia. Menin tähystykseen ja 10min kuluttua sain tietää, että minulla oli syöpä! Tosi noppeeta!

Kari kirjoitti...

Sooloilija: Minulla on näitä tauteja ollut, joten en hirveästi osaa arastella asiasta puhumista. Tänään kyllä huomasi, että tutut hiljenivät, kun asiasta kerroin. Ehkä minä olen liian paatunut näihin sairasteluihin ;)

Magneettikuvauksessakin oli tässä kuukausi sitten. Helppo tutkimus, jos ei pode ahtaanpaikankammoa. Minua meinasi hetken ahdistaa.

Elegia: Itse asiassa minulle lääkäri soitti ensimmäisen verikokeen jälkeen. Voihan se olla, että tämä spesialisti arvioi asian uudelleen.

katriina: Sinullahan on kokemusta. Mutta minä olen kyllä sairastanut aika paljon ja oppinut näitä iskuja vastaanottamaan. Hyviäkin tietoja. Varmaan olen joka tapauksessa hyvin ajoissa liikkeellä ;)

Kimmeli: Sinullahan on myös kokemusta. Niitä juttuja, joihin en ole osannut blogiisi kommentoida. Tauti on ymmärtääkseni jo hallinnassa?

Tuima kirjoitti...

Minusta kaikki tulokset pitäisi ilmoittaa heti kun mahdollista ja pian. Voihan olla, että ne missä näyttää olevan jotain hälyttävää, poimitaan heti jatko käsittelyyn. En tiedä miten toimitaan, mutta parasta toivotaan ja pidetään peukkuja ylhäällä edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ai poikkesit! Tuo nyt ei taida olla aivan poikkeamisen mittainen juttu. Voi pahus. Kolmen viikon kuluttua kirjeellä. Siis kirjeellä! Ei hyvät hyssyrät sentähen!

Epätietoisuus on kamalinta sen odottamisen ohessa. Kaikenlaiset mielikuvat kerkiävät pyörähtää mieleen, kieltämisestä testamentin tekoon. Hyvä, jos pysyty purkamaan niitä kuvin.

Kotisohvapsykologi on kuule kerran maannut siinä sohvalla odotellen vastaavan sortin tuloksia ja tietää varsin hyvin mitkä tuntemukset päässäsi liikkuu. Jotenkin tämä tuntuu nyt erittäin epäreilulta, ottaen huomioon ne muut sairastelusi syksyn mittaan.

Jaksamista Kari.