sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Never Turn Your Back On Mother Earth

Sunnuntaiklassikkona nykyisin kuulemma edelleen musiikkia tekevän Sparks -yhtyeen kappale Never Turn Your Back On Mother Earth. Sparksin Propaganda löytyy edelleen vinyyleistäni, mutta on kulunut valitettavan rahisevaan kuntoon . Oikeastaan olisin halunnut tähän postaukseen yhdistelmän Propaganda/At Home, At Work, At Play, mutta siitä löytyneet videot olivat luvattoman huonoja. Pelkästä Propagandasta on video, mutta taiteellinen vaikutelma jää vajaaksi, jos jatkona ei ole tuota seuraavaa biisiä.

Sparks on yhdysvaltalaisten Maelin veljesten bändi, jota wikipediassa kuvataan sattuvasti: "omalaatuisesta musiikistaan tunnettu popyhtye, jota leimaavat laulaja Russell Maelin korkea falsetti ja veljensä, kosketinsoittaja Ron Maelin eksentriset poppia, rockia, vaudevilleä ja oopperaa yhdistelevät sävellykset sekä tyypillisen sarkastiset sanoitukset."

14 kommenttia:

Tuima kirjoitti...

Sparksia on vaikea unohtaa, jos joskus on kuullut enemmän kuin yhden biisin. Mainio bändi, ja vaikkei koskaan ole ollut suursuosikkini, niin kuunneltu on.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on loistava biisi. Sparksin muistan paremmin sieltä Big Beat -albumista lähtien ja ne 80-luvun alun biisit olivat kovaa kamaa aikoinaan. Hyvä klassikko!

Sooloilija kirjoitti...

Sparksin nimi on tuttu, en ole erityisemmin kuunnellut. Muistan tästä bändistä, että siinä on vähän eriskummallisia jäseniä; ei mitään rivikomistuksia vaan persoonia.

Kari kirjoitti...

Tuima: Jo Russellin ääni on vaikeasti unodettava.

lepis: Mulla Sparksin uudempi tuotanto taisi jäädä vähän sivuun jo 80-luvulla, mutta näitä vanhoja olen kuunnellut jatkuvasti.

Sooloilija: Erikoisia ovat, jo senkin vuoksi, että bandin nimi sekä tyyli lienee kotoisin Marx -veljeksiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitäisi äänestää, joten tuleppa käymään kiitos.

Viides rooli kirjoitti...

This Town Ain´t Big Enough for Both of Us oli se biisi, joka 1970-luvulla herätti kiinnostukseni Sparksiin. En satavarmasti ollut ainoa. Pidän bändin soundista tosi paljon. Nappivalinta, Kari!

SusuPetal kirjoitti...

Vanhoja Sparksin kappaleita muistan, ehdotonta klassikkokamaa. Lauluääni on huikaiseva falsetissaan ja nuo hitlerviikset ovat niin, eh...erikoiset.

Kari kirjoitti...

Viides rooli: This Town Ain´t Big Enough for Both of Us:sta olisi ollut kohtuullisen hyvä video, mutta kun tämä oli minulle itselleni tutumpi, niin päädyin tähän.

Susu: Russelin ääni on todella hämmentävä! Ronin viikset lienee lainattu, paitsi Hitleriltä, myös Marxin veljeksiltä.

katriina kirjoitti...

Tämä kappale on mulle aivan outo, muistan sen sijaan hyvin tuon hauskan This Town Ain't Big Enough For Both Of Us.

Kari kirjoitti...

katriina: Mielenkiintoista, miten erilailla bändin levyjä tunnemme :)

Vaiheinen kirjoitti...

Sparks. Hmm... tämä oli silloin aikanaan aika makea juttu. Hyvä palautus mieleen.

Halo Efekti kirjoitti...

Heh, Sparks on tosiaan mieleenpainuva. En välttämättä ole ikinä tykännyt valtavasti, mutta niillä oli niin omintakeinen soundi että kyllä se jäi mieleen niin että sen muistaa vieläkin.

Elegia kirjoitti...

Hyvä biisi, olen kuullut tämän vain muutaman kerran aikaisemmni. Muistaakseni Itkis on tehnyt jonkun videon tästä biisistä. Silloin kuulin tämän ekan kerran ja pidin heti. Hyvä valinta!

Kari kirjoitti...

Vaiheinen: Niin oli oikeastaan minullekin ;)

Halo Efekti: Saundi oli tosiaan omintakeinen.

Elegia: Pitää tutkailla, löytäisinkö Itkiksen videon.