sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Tyhjää

Taas uudelleen toimiva Kaseva teki 70-luvulla erinomaista kotimaista poppia. Yksi bändin hiteistä oli tämän videon biisi, josta Jonna Tervomaa on näemmä tehnyt hienon coverin. Olen aika usein soitellut tätä videota ja minusta se toimii parhaiten pelkkänä musiikkina.

Tämän sunnuntain klassikoita on listattuna Sooloilijan blogissa.

11 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Toimii tosiaan pelkkänä lauluna. Sielukas tulkinta Jonnalta. Surumielinen hieno laulu. Alkuperäisen syvyyden olen hoksannut vasta paljon myöhemmin..

Tuima kirjoitti...

Kasevan tulkinta on ylittämätön, mutta huono ei ole Tervomaankaan. Tosin covereista pidän enemmän Loirin tulkinnasta.

Kari kirjoitti...

Sooloilija: Jonnalla on mainio ääni. Tähän törmättyäni olen hämmästellyt, miten hyviä lauluja hän on muutenkin tehnyt. Jostain syystä hänen uransa seuraaminen on minulla aikaisemmin jäänyt Minttuun ja Villeen.

Tuima: Kaseva on tietysti alkuperäinen. Tuota Loiria en olekaan kuullut.

SusuPetal kirjoitti...

Ostin joskus Tervomaan Halo-levyn, pidin siitä paljon. Mukavaa karheutta äänessä.

Kasevan versio on Se Alkuperäinen ja Paras, mutta ei tämä Jonnankaan huono ole -olisin vaan toivonut, ettei tempo olisi kiihtynyt loppua kohti niin paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Tervomaata en ole kuunnellut ja yllättyin nyt myönteisesti. Kaseva kun on Kaseva, vaan tästä Jonnan tulkinnasta pidin kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Voivoiei, miksiköhän se on juuri Kaseva, joka pistää ihon inhosta kananlihalle, eikä näytä paljon läiskebassosta paranevan. Minusta Kasevan tuotanto on aika laskelmoitua.

Kari kirjoitti...

Susu: Taidan itsekin hommata Jonnan levyn. Minua tuo tempon kiihtyminen ei häirinnyt.

Hirlii: Tervomaalla on kiehtova ääni!

HannaH: Ehkä hyvä bändi aina saa antidiggaajiakin ;) Muistaakseni Kasevan historia ei oikeastaan kerro laskelmoivuudesta: he lopettivat huipulta, kun muusikon ura rajoitti liikaa perhe-elämää.

Anonyymi kirjoitti...

No tämä taas todistaa sen mieltymyksen alkuperäisesityksiin. Jonna Tervomaa on omimmillaan omalla maallaan, eli loistava artisti omien biisiensä tulkitsijan. Tämä Kasevan biisi Kasevan esittämänä on jotenkin pyhä.

Kari kirjoitti...

Lepis: Ei ihan poikkeukseton, mutta aika usein pätevä totuus on, että coverin tekijä ei saa laulusta varsinaisesti uutta esille. Minusta Jonna kyllä saa tästä omannäköisensä.

Tuima kirjoitti...

Loirin tulkinta löytyy levyltä Ivalo, missä on muitakin hienoja suomirockin ja -popin uustulkintoja (Kun olet poissa, Tästä asti aikaa, Aavaa preeriaa...). Kannattaa kuunnella.

Kari kirjoitti...

Tuota Ivaloa olen joskus levykaupassa katsellut. Pitää tutustua, jos siinä on noin hyviä kappaleita.