sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Soitetuin riffi

Tämä on varmaan jo ollut sunnuntaiklassikkona, ainakin bändi, mutta ehkä sillä ei ole väliä, kyseessä on tunnetusti maailman paras laulu ja biiisin kitarariffi on tiettävästi maailman soitetuin. Deep Purple ja Smoke On The Water videolla vuodelta 1973, jolloin bändi oli parhaassa vedossaan. Esityksessäkään ei vielä ole suurten konserttien mahtipontisuutta ja hevikliseitä.

Lainaus Wikipediasta: "Yhtyeen jäsenet eivät aluksi pitäneet kappaletta erityisen hyvänä, mutta se julkaistiin kuitenkin lopulta singlenä. Kappale on myös julkaistu useilla Deep Purplen kokoelmilla. Kappaleesta on sittemmin muodostunut yksi merkittävimmistä rock-kappaleista. Genrerajat ylittävän suosion voi havaita muun muassa siitä, että kappale kuuluu usein aloittelevan kitaristin ensimmäisiin harjoituksiin. Kappaleen väitetään olevan kielletty joissakin soitinliikkeissä, sillä osa kauppiaista on kyllästynyt sen jatkuvaan kuunteluun."

Joulun kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.


Alkuperäinen studiolevytys on täällä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiukka linja ;D

Onhan se väärän puun kautta kuitenkin jouluun viittaava biisi; meilläkin on tapana muutaman talon palaa joulun pyhien aikaan maan tasalle... Ainakin silloin joskus kun oli vielä paukkupakkasia.

Tutevatkohan nykyajan nuoret enää tuotakaan termiä?

SusuPetal kirjoitti...

Hyvä taltiointi biisistä, en ollut aikaisemmin nähnytkään.
Juutuubista löysin joskus pätkän, jossa muutama tuhat kitaristia veti tuota aloitusriffiä jalkapallokentällä -joku maailmanennätysjuttu tekeillä.

Kari kirjoitti...

Lepis: Ei joulua pidä aloittaa ennenaikojaan :)

Varmaan tämän voi jouluun yhdistää. Eikö seitsemän veljestä joutunut pakenemaan palavasta korpisaunastaan juuri jouluaattona?

SusuPetal: Minustakin tämä on hyvä esitys. Tuoreemmissa bändi oli liiaksikin taipunut rockstaramaneereihinsa.

Pitää etsiä tuo pätkä, varmaan hauskaa katsottavaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuttututtu kovin on tuttu :)

Kyllä tätä voi aivan hyvin kuunnella joulun alla.

katriina kirjoitti...

Tuota veivataan edelleen joka toisessa autotallissa ympäri vuoden!

Kari kirjoitti...

Hirlii: No niin minustustakin ;)

katriina: Ihan varmasti veivataan!